OM FOTOGRAFEN

 

MIT NAVN ER HANNAH PALUDAN KRISTENSEN

Deraf navnet HPK Fotokurser.
Jeg er TV-fotograf af oprindelse, men har arbejdet som selvlært stillfotograf siden 2001.

 Om fotografen

Fotograf Hannah Paludan Kristensen

MIN HISTORIE

Før jeg begyndte i branchen tog jeg mig en uddannelse som delingsfører og brandmand i Civilforsvaret - Det der i dag hedder Beredskabstyrelsen. Her underviste jeg de unge værnepligtige i blandt andet Brand- og Redningstjeneste.

Senere gik jeg i gang med en grunduddannelse på TV-skolen i Filmbyen i Avedøre, hvor jeg både lærte at tilrettelægge TV programmer og filme optagelser til TV broadcast. Jeg blev dog aldrig færdig med min uddannelse da jeg pludselig var så heldig at få et meget studierelevant job hos det hedengangne TV produktionsselskab Skandinavisk Film Kompagni. Problemet var bare at jobbet ikke kun lå efter skoletid, men hele dagen. Jeg får orlov fra studiet i tre måneder, men da de tre måneder er gået og kontrakten med SFK bliver forlænget, vælger jeg at "satse hele butikken" og gå all-in på min ansættelse hos SFK.

Her kommer jeg til at sidde i SFK's E-division som var en redaktion der udelukkende lavede TV til internettet.
Det var meget ambitiøst dengang i 2001 hvor mange mennesker stadig sad med små 28.8k modems, så video på nettet var slet ikke så stort som det er i dag.
med min egen lille produktion for Farum kommune. Jeg skal lave en video til kommunens hjemmeside en gang om ugen. Jeg står for det hele selv, jeg skal finde en god historie fra kommunen hver uge, tilrettelægge historien, planlægge og udføre interviews, skyde videooptagelser, redigere optagelserne og efterfølgende lægger en kyndig kollega dem så op på kommunens hjemmeside.
Jeg var virkelig stolt af at være en del af en virksomhed der var så "fremme i skoene", og produktionen af videoer til Farum Kommunes hjemmeside var E-divisions helt store flagskib. Men desværre var lykken kort, for så kom sagen med Peter Brixtofte på banen og så røg dén produktion og dermed mit job.

Men intet er jo som bekendt så skidt at det ikke er godt for noget, så jeg gik straks i gang med at bygge min egen lille fotovirksomhed op, Fotograf Hannah Paludan Kristensen, og det er det jeg lever af den dag i dag.

I de første 4 år af min virksomheds levetid arbejder jeg ved siden af som lærervikar i folkeskolen.
Erfaringen med undervisning er uden tvivl en kæmpe fordel for dig som kursist hos HPK fotokurser, og det faktum at jeg er "autodidakt" og har startet det hele op fra bunden uden at vide noget som helst og noget som helst, gør at jeg har stor indsigt i hobbyfotografens problematikker, fordi jeg har selv været der.

Som kursist hos HPK fotokurser vil du blive lukket ind i fotografiets fantastiske univers og få glæde af al den viden jeg har brugt mere end 15 år på at tilegne mig.

De rareste hilsner
Hannah Paludan Kristensen
Fotograf